Hoe een droom te realiseren: de regel van drie “n”

Ieder van ons is verborgen, gepost voor later veel niet -gerealiseerde verlangens, onafgemaakte projecten, onbewonderde doelen. We dromen, maar kunnen nog steeds geen vreemde taal leren, het proefschrift verdedigen, een huis bouwen. Hoe u de zaak tot het einde kunt brengen, zegt psycholoog Marina Melia in het nieuwe boek “Ik wil – ik kan – het is noodzakelijk. Leer jezelf en handel!»We publiceren het hoofdstuk ervan.

Het lijkt erop dat we alles correct hebben gedaan: we kozen het doel, evalueerden middelen, analyseerden alternatieven, maakten een plan waarin iedereen heel duidelijk was voorgeschreven. De zaak is klein – voor implementatie.

Maar, zoals de praktijk laat zien, is dit het moeilijkste stadium waarin de meerderheid breekt. Hoe je alles kunt laten werken, zodat we onze dromen kunnen realiseren? De regel van drie “P” zal ons helpen: vervolgd, voortdurend ondergedompeld.

Consequent

Wat de taak we ook voor onszelf stellen – zelfs de meest ambitieuze, we verwachten het resultaat zo snel mogelijk te krijgen: we willen alles en tegelijkertijd. Daarom zullen we scherp beginnen, “we nemen de steengroeve”, proberen “het volledige op te geven”, maar heel snel gooien we het werk dat met opwinding is begonnen.

Het verhaal dat velen bekend is: we besloten om fitness te doen, kochten een abonnement en begonnen elke dag een fitnessclub te bezoeken. Maar toen vielen dringende zaken. En nu hebben we twee gemist, twee en eindelijk stoppen we of trainen we een keer per week tot het zevende zweet en trillen in de benen.

En het zou de moeite waard zijn om meteen te plannen: “Ik zal de club twee keer per week bezoeken op de meest comfortabele tijdstip voor mij. En alleen als het blijkt, zal ik het vaker doen. Maar deze twee keer moet ik worden geopend voor “.

Als we dit schema weerstaan, zal voor ons onmerkbaar zijn, zal de “verplichte” tijd beginnen toenemen, groeien door niet -geplande bezoeken. En dan zullen ze een gewoonte worden. We zullen niet merken hoe de tijd voor fitness ‘vanzelf’ zal worden vrijgelaten, en we zullen zeker niet stoppen met trainen.

De volgorde impliceert de berekening, en verlangen, en energie, en koppigheid, en adamantie en oriëntatie

Wat we ook doen, als we niet willen afdwalen of gewoon “afscheuren”, moeten we opeenvolgend handelen: klein beginnen, van eenvoudig naar complex gaan. Je kunt yoga niet beheersen vanuit het rek op het hoofd, en het spel op de piano van de prestaties van complexe werken – eerst moet je geduldig de beschikbare asana’s bestuderen of gamms leren en alleen dan compliceren en verbeteren wat we al weten hoe we moeten.

Het is beter om een ​​beetje te werken, maar vaker – het is veel productiever en nuttiger dan het regelen van de marshmallows. Het is belangrijk om niet op hetzelfde niveau vast te komen te zitten. Echte professionals komen met, creëren, creëren iets nieuws.

De volgorde impliceert constante ontwikkeling: we vertrappen niet ter plaatse, schuiven niet in een rechte lijn, rol niet naar beneden, maar ga vooruit en omhoog langs de stappen van vaardigheden, het maken van alle hogere vereisten en het uitwerken van de nuances.

Vandaag is beter dan gisteren, en dus stap voor stap. Je kunt niet stoppen: elke stagnatie is een regressie. De volgorde impliceert de berekening, en verlangen, en energie, en koppigheid, en adamantie en oriëntatie – alles wat we nodig hebben om onze plannen te implementeren.

U kunt van tevoren berekenen en schilderen: wat, wanneer en hoeveel we moeten doen, over een bepaalde tijd – na drie jaar, vijf of tien jaar – naar een bepaalde lijn gaan. Deze aanpak disciplines helpt om geleidelijk een duidelijk, soms moeilijk systeem te bouwen dat ons niet in staat zal stellen ons doel te saboteren, af te wijken van de gekozen cursus.

Voortdurend

Deze regel is waarschijnlijk het moeilijkst uit te voeren. We hebben het over directe afhankelijkheid: doorgebracht tijd – bereikte het doel, ontwikkelde zijn talent, beheerste vaardigheden. Niet klaar om tijd te verspillen – hoop niet, niets zal werken.

Ter illustratie noem ik graag onderzoek van psycholoog Anders Erickson uit het boek “Geniuses and Outsiders” Malcolm Gladell. Alle studenten-scripts van de Berlin Music Academy waren verdeeld in drie groepen.

De eerste omvatte “sterren” – degenen die volgens leraren wereldklasse solisten moeten worden. In het tweede – degenen die als veelbelovend werden gewaardeerd. En in de derde groep bepaalden ze studenten die waarschijnlijk geen concertviolistisch worden – liever muziekleraren op school.

Iedereen stelde iedereen dezelfde vraag: “Hoeveel uur ben je beoefend vanaf het moment dat je de tool voor het eerst hebt opgehaald?»Alle studenten begonnen de viool op dezelfde leeftijd te beheersen – op vijf. Iedereen werd als begaafde kinderen beschouwd en in eerste instantie ongeveer op dezelfde manier betrokken – ongeveer drie uur per week. Maar dan, na acht jaar, is het aantal uren dat wordt besteed aan muzieklessen al merkbaar anders.

De beste, dat wil zeggen studenten van de eerste groep, oefenden zes uur per week, daarna acht. Op 14 – al 16 uur, dan 30 uur per week of meer. Tegen de leeftijd van 20 hadden ze tienduizend uur lessen. De tweede groep had ongeveer achtduizend uur op 20 -jarige leeftijd. En de “toekomstige leraren” – niet meer dan vierduizend uur.

Erickson begon dit patroon op andere muzikanten te controleren, en het bleek dat het precies hetzelfde werkt: onder degenen die een hoge vaardigheden hadden bereikt, was er niemand die minder collega’s zou oefenen. Tegelijkertijd, onder degenen die met al zijn macht werken en deze tienduizend uur doorbrachten, was er niet iemand die niets bereikte.

Degenen die klaar zijn om voortdurend inspanningen te leveren, hebben veel meer kansen om echte meesters van hun vakgebied te worden

Het blijkt dat deze meesters, virtuozen worden als gevolg van harde klassen van hun favoriete bedrijf – en niet van geval tot geval, maar permanent, systematisch, regelmatig. Bovendien omvatten deze tienduizend uur niet de studie van theorie – alleen oefenen, oefenen en oefenen opnieuw.

Dit is de “regel van tienduizend” – zeer helder en indicatief. Het is de moeite waard om hem te herinneren elke keer dat we beginnen te klagen dat er weer iets voor ons werkt. Als je echt iets wilt bereiken, moet je niet alleen meer werken dan anderen, maar nog veel meer.

Neurobioloog Daniel Levitin gelooft dat het tienduizend uur is dat onze hersenen verplicht zijn om nieuwe neurale verbindingen te vormen, dankzij wat we samen “samenvoegen” met ons bedrijf. Wie neemt – componisten, basketbalspelers, schrijvers, skaters, pianisten, schaakspelers – het “magische getal” wordt gevonden met benijdenswaardige regelmaat.

Mijn persoonlijke ervaring met een internationale klassensportmeester geeft hetzelfde aan. Het is wat werd bereikt door koppig, langetermijnwerk dat aanzienlijk en significant wordt. Helaas is het vandaag moeilijk om mensen te vinden die klaar zijn om tienduizend uur door te brengen met het beheersen van hun vak. We zijn niet

alleen omringd door “haastig blind”, maar ook “sneloplosbare” beroemdheden, waaruit velen een voorbeeld nemen.

Iemand zal toch zeggen: “Ja, ik heb nog meer tijd doorgebracht, maar er is niets gebeurd …” Natuurlijk zijn er andere componenten van succes. Maar niettemin hebben degenen die klaar zijn om voortdurend inspanningen te leveren veel meer kansen om echte meesters van hun vak te worden en het plan uit te voeren, vooral als het gaat om een ​​geval dat we niet toevallig hebben gekozen, als dit een gekoesterd doel is voor ons. En daarom is het de moeite waard om te proberen!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.