Drie slaap. Drie plots. Drie interpretaties

Reizen, examens en prachtige werelden – deze ‘plots van dromen’ zijn velen bekend en kunnen de sleutel geven om zichzelf en hun onbewuste ervaringen te begrijpen. Psychotherapeut David Bedrik legt hun betekenis uit over voorbeelden uit de praktijk.

Elke dag communiceren we met onszelf, andere mensen en de wereld om ons heen. We proberen de juiste keuze te maken: wat zijn onze ervaringen en gedachten om te delen, en welke – verbergen. We moeten op de hoogte zijn van sommige mensen: woorden en acties kunnen onze pijn of kwetsbaarheid geven. Je moet niet met anderen praten over je verslavingen, prikkelbaarheid of woede. De derde moet voorzichtig zijn en informatie verbergen over ziekten of wat er gebeurt in ons spirituele leven.

We doen dit in naam van een goed doel of in overeenstemming met de omstandigheden. Een aanzienlijk deel van dergelijke beslissingen wordt echter onbewust genomen – we zijn niet altijd bewust van welke diepe gevoelens, fantasieën, behoeften en lessen uit het verleden we het verleden begeleiden.

Met de gevoelens “achter de schermen” kunnen gedachten, ervaringen werken als u het pad van onderzoek van dromen volgt

Maar wat er gebeurt met alles wat niet werd uitgedrukt, uitgedrukt, gevoeld en algemeen begrepen? Soms – absoluut niets, maar sommige van de verborgen emoties en gedachten blijven depressief en wordt vervolgens de reden voor ons ontoereikende gedrag met anderen, conflicten, depressie, lichamelijke aandoeningen, verontwaardiging en andere schijnbaar onverklaarbare gevoelens en acties.

David Bedrik benadrukt dat dit absoluut normaal is – dit is onze menselijke natuur. Maar met deze “achterblijvende achter de schermen” gevoelens, gedachten, ervaringen die je kunt werken als je het pad volgt, een goed bekende en originele culturen van de aboriginals en moderne psychologische wetenschap. Dit pad is de studie van onze dromen. Hier zijn drie plots van dromen waar de meesten van ons van tijd tot tijd voor staan.

een. Onvermogen om op reis te gaan

“Ik kocht een vliegticket, maar ik was te laat voor een vlucht”, “Ik droomde dat ik op reis ging, maar ik kon niet beslissen wat ik op de weg moest gaan”, “in een droom, mijn partner en ik gingen op vakantie, maar kon niet beslissen over de richting “.

In al deze dromen verzamelden mensen zich op reizen, maar kwamen obstakels tegen: ze konden niet op tijd aankomen, vergeten, werden wakker, misten de tijd van vertrek. Dergelijke dromen weerspiegelen meestal twijfels, genegenheid of overtuigingen die ons op de een of andere manier beperken, niet toestaan ​​om verder te gaan, verder te gaan dan het gebruikelijke leven naar het nieuwe.

Een obstakel kan onze behoefte zijn om volledig voorbereid te zijn op veranderingen – zoals in die droom waar een persoon niet samen kon komen op de weg. Of de dynamiek van de huidige relaties, het verstoren van onze beweging, bijvoorbeeld, als we in een droom in een gesprek of conflict worden aangetrokken, waardoor we te laat zijn.

Het is belangrijk om uw hoop en verlangens serieus te nemen en minder zorgen te maken over wat goed is, zonder te proberen uw hele leven te plannen

Ofwel kunnen we de rol verstoren die we spelen in het leven en daarbuiten we nog niet kunnen gaan-de taken van de ouder, zorgzaam voor iemand, de noodzaak om perfect te zijn, het streven naar geld. En misschien hebben we het over het algemene werkniveau in ons leven, en dan in een droom kunnen we vastlopen in het verkeer.

Als we van zulke dromen dromen, is het de moeite waard om onszelf te ondersteunen, geïnspireerd door een “sprong”, een beslissende stap. Het is belangrijk om uw hoop en verlangens serieus te nemen en minder zorgen te maken over wat goed is, zonder van tevoren een heel leven te plannen.

2.Een mislukt examen

“Al vele jaren zie ik dezelfde herhalende droom. Alsof ik weer op de universiteit ben, zoals 20 jaar geleden. Ik vergat dat ik een onderwerp moest bijwonen, en hier blijkt dat morgen het examen. Discipline is niet te belangrijk – meestal lichamelijke opvoeding – maar ik moet cijfers krijgen, dus ik ben in wanhoop. In een droom voel ik vreselijke angst “.

Velen van ons dromen dat we ons overslapen, vergaten het onderwerp te leren of het examen hebben gemist. Dergelijke dromen zijn altijd vol angst en geven vaak aan dat we een soort zaken in ons leven beschouwen als onvoltooid. Soms zeggen ze dat we niet geloven in onze waarde, in het vermogen om met iets om te gaan, in onze kracht, talenten, kansen. Dit kan ook te wijten zijn aan een laag zelfbeeld.

Analyse van slaap kan ons helpen bepalen wie ons onderschat, gelooft niet in onze kracht en betekenis-wij zijn onszelf of iemand anders

David Bedrik merkt echter op dat mensen die van zulke dromen dromen nog niet hebben gerealiseerd dat alle “examens” al “uitstekend” zijn geslaagd, en ze zijn zelf waardevol, klaar, capabel enzovoort,. In feite kan een dergelijke droom zeggen dat we het examen hebben ‘gefaald’, simpelweg omdat we het niet meer zouden moeten nemen.

Analyse van een dergelijke droom kan ons helpen bepalen wie ons onderschat, gelooft niet in onze kracht en betekenis-wij zijn onszelf of iemand in onze omgeving. Met een dergelijke interpretatie was de bedrikcliënt die de hierboven beschreven droom zag, helemaal overeengekomen: “Dit is heel waar, omdat ik nooit denk dat het goed genoeg is voor iets, en ik word altijd gekweld door twijfels over mezelf”.

3.Verre werelden

“Ik ging naar Griekenland en ervoer een gevoel van liefde. Ik begrijp niet waarom ik daarheen zou gaan “. “Eerst probeerde ik mijn fiets te vinden in een enorm winkelcentrum, en toen hij eindelijk vond, ging ik naar de oceaan erop en zeilde op een grote cruise -luchtloper.”.

Mensen die van dergelijke dromen dromen, voelen geen obstakels en voelen zich niet onbeduidend. In zekere zin hebben ze al een stap vooruit in het leven gezet, maar tot nu toe zijn ze zich hier niet volledig van

bewust. Analyse van slaap helpt bij het tot stand brengen van een verbinding met de gemoedstoestand of een gevoel dat we nog niet hebben herkend, dat deel van ons dat bewust, herkend, levend wil zijn. Dit deel lijkt ons tot nu toe een “alien” – dit is hoe het beeld van Griekenland, een vreemd land, is geboren.

In het werken met een vrouw die een droom over Griekenland beschreef, nodigde Bedrik haar uit om te visualiseren, zich zijn reis daar voor te stellen en gevoelens te presenteren. De laatste zin was te wijten aan het feit dat een vrouw in een droom ervoer liefde. De psychotherapeut hielp haar met leidende vragen, zodat ze minder reden zou redeneren om steeds meer de zintuiglijke organen te betrekken. Hij vroeg haar naar de muziek die ze hoorde in een droom, de smaak van lokaal eten, ruikt.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.